Error when executing granule subset

Error when executing granule subset

Postby lmcgibbn » Wed Apr 19, 2017 10:47 pm

Hi Folks,
I am getting an error when submitting a granule subset [0] job with the following characteristics

Code: Select all
{
    "email":"lewis.j.mcgibbney@jpl.nasa.gov",
    "query":[
        {
            "datasetId":"PODAAC-GHRAM-4FA01",
            "granuleIds":["20170418-ABOM-L4HRfnd-AUS-v01-fv01_0-RAMSSA_09km.nc"],
            "bbox":"-180,-90,180,90",
            "variables":["analysed_sst", "lat","lon","time"],
            "compact":false
        }
    ]
}


Basically, I want to access analysed_sst from the following dataset [1], the granule I'm trying to access is here [2].

The response I am seeing is as follows

Code: Select all
{
  "totalNumGranule": 1,
  "granuleCompleted": 0,
  "jobCreated": "2017-04-20T06:35:15",
  "resultURLs": [
   
  ],
  "errorCount": 0,
  "token": "d9aca9b5-fe02-4a56-bc27-9d50d55733ca",
  "status": "error"
}


I'm not however able to see what went wrong... can someone please look at the POST request for the token and provide some insight?

Thanks in advance.
Lewis

[0] https://podaac.jpl.nasa.gov/ws/subset/g ... index.html
[1] https://podaac.jpl.nasa.gov/dataset/ABO ... AMSSA_09km
[2] https://opendap.jpl.nasa.gov/opendap/al ... c.bz2.html
lmcgibbn
 
Posts: 56
Joined: Wed Feb 17, 2016 9:36 pm

Re: Error when executing granule subset

Postby mgangl » Thu Apr 20, 2017 9:39 am

Hi Lewis,

I think the error is that you're attempting to subset a dataset that is not supported. The subsetter web services currently only support Level 2 datasets, and then, only a subset. They should be listed here [0].

We are currently investigating the inclusion of level 3 and 4 datasets in the subsetter.

In the mean time, we will attempt to add in better error handling to let you know what went wrong during the request.

Thanks,
Mike

https://podaac.jpl.nasa.gov/ws/subset/g ... index.html
mgangl
 
Posts: 13
Joined: Wed Apr 27, 2016 1:31 pm

Re: Error when executing granule subset

Postby lmcgibbn » Thu Apr 20, 2017 9:47 am

Perfect Mike, thank you very much for response.
lmcgibbn
 
Posts: 56
Joined: Wed Feb 17, 2016 9:36 pm

Re: Error when executing granule subset

Postby edward.m.armstrong » Mon Apr 24, 2017 4:20 pm

HI Lewis,

This recipe using a python wrapper around PO.DAAC web services for granule search and OPeNDAP should be able to perform your request.

viewtopic.php?f=85&t=219
edward.m.armstrong
 
Posts: 5
Joined: Mon Oct 06, 2014 1:23 pm

Re: Error when executing granule subset

Postby lmcgibbn » Thu Apr 27, 2017 10:19 am

Thank you Ed for the resource.
The Podaacpy toolkit simplifies this significantly. I didn't know that subsetting was only available for a number of Level2 granules.
https://podaac.jpl.nasa.gov/ws/subset/g ... blDataset2
Thank you again Ed, I appreciate the response.
lmcgibbn
 
Posts: 56
Joined: Wed Feb 17, 2016 9:36 pm


Return to PO.DAAC Web Services